Bestuur

Bestuur 

Statuten van het platform

Huurdersparticipatie

 

Voorzitter: W.Leerves

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: G.Radder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester: 

Algemeen lid: D.Moorhoff

Algemeen lid: J.Tuin

Algemeen lid: P.Pas

Algemeen lid: T Meijvis

Aspirant lid: E. Ekelmans

huishoudelijk regelement bewonersplatform

Nuttige adressen

U kunt ons vanaf heden bereiken op het telefoonnummer:06-38652851

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

WonenBreburg

www.wonenbreburg.nl

Klik voor wonen

www.klikvoorwonen.nl

Woonbond

www.woonbond.nl

Huurders en WonenBreburg sluiten akkoord betaalbaarheid

 

Woningcorporatie WonenBreburg sloot in november 2014 een akkoord over de betaalbaarheid van huurwoningen in Breda met de huurdersorganisatie. Stichting Huurdersbelangen WonenBreburg (SHW) zit straks ook aan tafel bij de prestatieafspraken met de gemeenten Breda en Tilburg.

 

Voldoende betaalbare woningen
In het akkoord spraken de partijen onder meer af dat de woningcorporatie voldoende betaalbare voorraad (woningen met een huurprijs tot de aftoppingsgrenzen voor de huurtoeslag) beschikbaar houden voor mensen die dat het hardste nodig hebben. Daarnaast heeft de corporatie toegezegd dat ze de huren, ook voor mensen die een extra inkomensafhankelijke huurverhoging krijgen, niet boven 700 euro laten stijgen.

 

‘Op die manier bereiken we iets voor zowel de allerlaagste inkomens als de iets hogere inkomens’, zegt Wim Leerves, voorzitter van SHW. De huurdersorganisatie trok in 2013 aan de bel toen het kabinet voor het eerst een extra huurverhoging toestond gerelateerd aan het inkomen van de huurders. ‘Wij zeiden toen: als dit zo doorgaat tot 2017, waar draait het dan op uit?’ Uit onderzoek van RIGO in Breda en Tilburg (LINK) bleek dat huurders in toenemende mate in de problemen kwamen. ‘Ook voor WonenBreburg was meteen duidelijk: hier moeten we iets mee’, zegt Leerves.

 

Prestatieafspraken

Het akkoord dat er nu ligt, nemen beide partijen mee in het overleg over de prestatieafspraken voor 2015-2019 met de gemeenten Tilburg en Breda. SHW zit daar, net als andere huurdersorganisaties in de regio, ook aan tafel. Leerves: ‘Een belangrijk punt van zorg is vooral of corporaties nog goedkope woningen kunnen bouwen. Daar gaan we over meedenken.’

 

Medezeggenschap

Leerves is tevreden over de mate waarin SHW medezeggenschap heeft. ‘Bij WonenBreburg staat huurdersinspraak al sinds 2003 hoog op de agenda. We zitten met de directie om tafel, met de raad van commissarissen. Die zijn voor ons goed bereikbaar.’

Huurbetaling

Problemen met huurbetaling......

Misschien bent u zonder werk te komen zitten, 

lees meer....

Geschillen

Als u een geschil heeft met WonenBreburg en u komt

hier niet aan uit

lees meer...

Venster

Social media